Търговско-промишлена камара - Пловдив проведе първата по рода си "Европейска седянка"

Търговско-промишлена камара - Пловдив проведе първата по рода си "Европейска седянка". Инициативата е в рамките на проекта "Нежната Европа" с водещ партньор Асоциацията за европейско партньорство и с финансовата подкрепа на Европейската комисия в контекста на План "Демокрация, дебат и диалог в ЕС".

Участнички бяха жени от различни възрасти, образование, професии и етноси.

Представителките на нежния пол се опитаха да си дадат ясна представа за живота им в разширения ЕС, направиха сравнение с останалите гражданки на съюза и наблегнаха на ценностите и традициите, с които българките се отличават и същевременно допринасят към живота в Общността. Засегната бе ролята на жената като градивен елемент в семейството, както и нейното професионално развитие. Няколко участнички споделиха опита си като жени мениджъри и разкриха трудностите, които срещат в ежедневната си работа във вътрешния пазар на ЕС.

Седянката беше съпроводена от изложба на плетива и бродерии, кулинарна изложба, кратък рецитал на стихове за жената, томбола с награди, акапелно пеене и хоро и ръченица като естествен завършек на срещата.

 

 

Back   HOME

16 януари 2008 г.