Новини от Хасковска търговско-промишлена палата

На официална церемония в зала "Роял" на хотел "Шератон" министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев връчи на Янчо Янев, председател на Хасковската търговско-промишлена палата, сертификат за одобрен за финансиране проект по Оперативна програма "Административен капацитет".

Проектът на ХТПП, който ще се изпълнява в партньорство с Областна администрация - Хасково, получи одобрение и отлична оценка сред повече от 600 подадени проектни предложения в Управляващия орган на Програмата и е единственият одобрен за финансиране в Хасковска област.

Основната цел на проекта е да укрепи капацитета на структурите на гражданското общество (СГО) за реализиране на национални политики и постигане на ефективно партньорство с държавната администрация. Дейностите, предвидени за реализиране по проекта, ще се изпълняват в Хасково, Видин и Шумен и включват: подобряване знанията и уменията на 120 представители на неправителствения сектор от цялата страна, 12 представители на администрацията посредством провеждане на 6 обучения по въпроси, свързани със защита правата на потребителите, създаване и стартиране дейността на 3 потребителски центъра - в Хасково, Видин и Шумен, създаване на ефективни модели на комуникация и работа между СГО и администрацията. Продължителността на проекта е 12 месеца.

* * *

В периода от 11 до 13 юли Хасковската търговско-промишлена палата проведе Партньорски информационни дни в гр. Одрин по проект по Програма ФАР, Фонда за малки проекти България - Турция, който ХТПП изпълнява в партньорство с Одринската ТПП.

В информационните дни участваха 20 представители на фирми от Хасковска област, които представиха свои рекламни материали на панаира ETSIF-2008. Те посетиха производствени фирми, Одринската търговско-промишлена плата и културно-исторически забележителности на Одрински регион.

 

 

Back   HOME

23 юли 2008 г.