Проект "Трансгранично сътрудничество - Фонд за малки проекти за трансгранично сътрудничество България - Турция"

В продължение на шест месеца Хасковска ТПП в партньорство с Одринската ТПП работи по проект в рамките на Програма ФАР "Трансгранично сътрудничество - Фонд за малки проекти за трансгранично сътрудничество България - Турция".

Основните дейности, които се реализират по проекта, са:

  • Провеждане на "Партньорски инфо-дни" в Хасково и Одрин, които ще включват богата програма от посещения на предприятия и семинари за опознаване възможностите за инвестиции в регионите.
  • Създаване на интернет-страница на учредения Регионален българо-турски бизнес съвет "Тракия", където ще се помества актуална информация за дейността на Съвета, възможностите за пълноценно развитие на трансграничния регион и партньорството между МСП от България и Турция.
  • Установяване на контакти между български и турски МСП с оглед развитие на бизнеса на територията на целевите гранични региони.
  • Провеждане на широкомащабна информационна кампания за популяризиране на проекта и неговите дейности сред целевите групи и бенефициентите, местните власти, неправителствени организации и обществеността.
  • Изготвяне и публикуване на "Инвестиционен наръчник на предприемачите от граничните региони на България и Турция" и представянето му на деловите среди.

Изпълнението на проекта ще приключи през месец октомври т.г.

 

 

Back   HOME

18 юни 2008 г.