Регионална конференция за популяризиране на алтернативните форми на туризъм

На 23 и 24 май в с. Минерални бани, обл. Хасковска се проведе Регионална конференция за популяризиране на алтернативните форми на туризъм по проект "Подкрепа за възстановяване на историческото наследство чрез реконструкция и консервация на крепостта "Свети Дух", Програма ФАР ТГС България - Гърция към Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Хасковската търговско-промишлена палата организира конференцията, като основен изпълнител на проекта, в партньорство с Община Минерални бани и Община Марониа, Гърция.

В конференцията взеха участие Янчо Янев, председател на ХТПП, Орхан Шабан, кмет на Община Минерални бани, Анастасио Папагианакис, зам. кмет на Община Марония, представители на неправителствени организации, журналисти и др.

По време на конференцията бяха представени извършените дейности, свързани с реконструкцията на крепостта "Свети Дух", Стратегия за развитие на туризма в Община Минерални бани, туристическите маршрути и алтернативните форми на туризъм в трансграничните региони на България и Гърция.

 

 

Back   HOME

4 юни 2008 г.