Габровската ТПП - Шесто редовно отчетно-изборно събрание

На 24 април Габровската търговско-промишлена палата проведе своето Шесто редовно отчетно-изборно събрание. Гости на събранието бяха зам.- председателят на Българска търговско-промишлена палата Тодор Стайков, областният управител на Габровска област Цветан Нанов, зам.-кметът на Община Габрово - Калинка Пенева.

Отчетена беше дейността на Палатата през последните пет години. В своето резюме на отчета председателят Иван Лесев посочи, че този период е бил преломен в много отношения за Палатата: от две години благодарение на усилията на много институции и най-вече на помощта на над 40 фирми от областта тя има нов и многофункционален дом; направено е много за подпомагане на фирмите в процеса на подготовка за влизане в Европейския съюз и първата година от членството, работено е по 12 проекта, а в момента се изпълняват още шест. Националният център за професионална квалификация - клон Габрово (който към настоящия момент има над 60 лицензирани професии) има обучени над 600 безработни лица. Годишно през краткосрочни обучения, семинари и др. са преминавали над 700 лица, а през 2006 и 2007 г. - около 1000. В традиционните дейности на палатата - заверки на външнотърговски документи, преводи и легализации и др.,ГТПП се нарежда в челната петица за страната.

Събранието избра нов управителен съвет от 5 човека - Иван Лесев - СТС холдинг груп ООД, Красимир Копчев - Идеал стандарт Видима АД, Иван Кашавелов - Импулс АД, Светлозар Пенев - Меркурий АД. За председател на УС на ГТПП беше преизбран Иван Лесев, а за зам. председател - Красимир Копчев.

В приветствията гостите подчертаха водещата роля на ГТПП за развитието на региона, отличните партньорски отношения, които съществуват между тях. Зам.-председателят на БТПП Тодор Стайков връчи на председателя Иван Лесев Диплом и плакет на БТПП, които се присъждат за личния му принос за развитието на Габровската палата.

ГТПП връчи благодарствени грамоти на всички дарители, допринесли за изграждането на офисите на Палатата.

 

 

 

Back   HOME

8 май 2008 г.