Габровската търговско-промишлена палата получи годишната награда на община Габрово "Златен Хирон"

Габровската търговско-промишлена палата получи годишната награда на община Габрово "Златен Хирон" за цялостен принос в подкрепата и стимулирането на местния бизнес. Наградата беше връчена тържествено в Спортната зала на град Габрово, където около 3000 жители аплодираха и 10-те най-добри спортисти на общината, насладиха се на изпълненията на Габровския камерен оркестър и първия български музикален идол Невена Цонева.
В мотивите за присъждането на тази висока награда общината изтъкна, че ГТПП се ангажира много активно с развитието и промоцията на община Габрово. Утвърдени са традиции с голяма част от институциите на държавната и местна власт, неправителствения сектор и граждански сдружения. ГТПП има опит в обединяване на усилията и често разнопосочните интереси на по-голяма част от тях за постигане на значими цели.

През 2007 г., във връзка с първата година от членството на България в Европейският съюз, ГТПП организира много и разнообразни мероприятия и информационни дни в помощ на местния бизнес и широката общественост. Палатата е активно ангажирана с прилагането на европейските подходи и практики в процеса на подпомагане европеизацията на малкия и средния бизнес.

Безспорен е авторитетът й сред предприемачите в региона и местната общественост благодарение на успешно завършилите до този момент проекти и инициативи.

 

 

Back   HOME

04 януари 2008 г.