20 микро и малки предприятия от Търговищка област подобриха ефективността на работата си

Приключи работата по проект „Методи за постигане на ефективност в алтернативните форми на бизнес в предприятията от регион Търговище” (МОRE), финансиран от програма ФАР на Европейския съюз.Изпълнението на проекта бе възложено на Търговско-промишлена палата – Търговище в партньорство с фирма „Аксент Консултинг” ЕООД - София. Седем месеца продължи изпълнението на проекта, а стойността му е 30 810 евро, като финансирането от програма ФАР е 89,89 % от цялата сума.

Основната цел на проекта бе да стимулира растежа на микро и малки предприятия в алтернативните форми на бизнес и да създаде нови работни места.С изпълнението на заложените дейности бе постигната целта на проекта, финансиран от Програма ФАР на Европейския съюз - да се повиши нивото на пригодност за постигане на заетост и развитие на малкия и среден бизнес в Североизточен планов регион в сферата на алтернативния бизнес – селско стопанство и хранително -вкусова промишленост.

В рамките на проекта бяха подпомогнати 20 микро и малки предприятия, които доразвиха и подобриха ефективността на работата си, чрез получаване на бизнес консултации в областта на планирането. Във всяка фирма се извърши персонална консултация по бизнес планиране и предоставяне на необходимата информация за развитието на нейния бизнес. 40 бенефициенти от целевата група бяха подпомогнати да придобият знания за възможностите за финансиране и значително бе улеснен техния достъп до финансови ресурси.

На 24 октомври 2006 година в Търговище се състоя работна среща на тема „Методи за постигане на ефективност в алтернативните форми на бизнес и възможности за финансирането им” за възможностите за финансиране, относно формите на алтернативен бизнес. На нея присъстваха 20 преки и над 20 непреки бенефициенти, както и представители на банките от региона, Областна служба земеделие, Съвети служби в земеделието и на други институции.Те получиха информация за възможностите за финансиране на совя бизнес, както и консултация как да търсят и кандидатстват за финансиране.Беше споделен и опит за разрешаване на определени технически проблеми при проектите за финансиране.
Back   HOME 30 октомври 2006 г.