Хасковската търговско-промишлена палата организира посещение на българска бизнес делегация в Пекин и Шанхай, 1 - 8 март 2006 година

Бизнес делегация организирана от Хасковската търговско-промишлена палата ще посети Китай. Делегацията се води от Анна Янева - зам. министър на икономиката и енергетиката в Министерство на икономиката и енергетиката, Станимир Бързашки, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Чавдар Пенев, председател на Българо-китайската камара за икономическо съгрудничество и Янчо Янев, председател на Хасковската търговско-промишлена палата /ХТПП/ и представители на 28 фирми, по-голамата част от Хасковски регион.

В рамките на посещението ще се проведат два бизнес форума.

Първият ще се състои в Пекин в Китайската камара по машиностроене /КФМ/. По време на форума ще бъде подписано споразумение за сътрудничество между ХТПП и КФМ. Бизнес делегацията е поканена на коктейл в Посолството на Р. България в Пекин по случай 3 март - Национален празник на България.

Вторият форум ще се проведе в Шанхайския съвет за развитие на търговията /ШСРТ/. Предвидено е подписване на Протокол за сътрудничество между Шанхайския съвет за развитие на търговията и ХТПП, както и подписване на споразумение за сътрудничество между Търговската палата на гр. Ханджоу и ХТПП.

По врема на форумите са организирани срещи между българските бизнесмени и китайски партньори относно възможности за търговия и други форми на икономическо сътрудничество

Back   HOME 6 март 2006 г.