Традиционна среща по случай Трифон Зарезан се проведе организира ХТПП

По-добра икономическа среда за бизнеса, намиране на инвестиции и намаляване на

данъците ще бъдат основни приоритети на Българската търговско-промишлена палата

през тази година. Това каза на традиционната среща за Трифон Зарезан, организирана за 12-ти пореден път от Хасковската търговско-промишлена палата зам. председателят на БТПП Цветан Симеонов на 10 февруари в Областна администрация – гр. Хасково.

Сред участниците на тазгодишнататрадиционна среща в Хасково бяха зам. министърът на Околната среда и водите Чавдар Георгиев, областният управител Райна Йовчева, търговските аташета към посолствата на Украйна и Турция Валери Дадеверин и Зухал Ерен, депутатът Иван Илчев, представители на местната и държавна власт, партньори на ХТПП от Одрин, Кешан и Узункюпрю, политици и бизнесмени.

Ден по-късно честването се пренесе в Харманли, където освен ритуално зарязване на лозята бе предвидено и официално откриване на новата Винарна "Дулев и Ангелов". В местността "Бункера" здраве и берекет на лозарите пожела Отец Атанасии, а Чавдар Георгиев, кметът на Харманли Михаил Лисков и депутатът Иван Илчев зарязаха по пръчка и преляха насажденията с руйно харманлийско вино.

Back   HOME 15 февруари 2006 г.