Тържествено откриване на новите офиси на Габровската търговско-промишлена палата

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Божидар Божинов участва в официалната церемония за откриването на новите офиси на Габровската търговско-промишлена палата в Дома на техниката – Габрово на 17 октомври.

Символично лентата бе прерязана от министър-председателя Сергей Станишев, председателя на БТПП Божидар Божинов и от председателя на Габровската търговско-промишлена палата Иван Лесев.

ТПП Габрово е учредена преди 15 години - на 1 октомври 1991 г. като Габровска търговско-индустриална и земеделска камара. Дейността й е фокусирана в две основни направления – подпомагане на бизнеса за приобщаване към ЕС и професионално образование и обучение.

Към настоящия момент Габровската търговско-промишлена палата предоставя богат набор от услуги, полага всички усилия да подпомогне фирмите от региона в нелеката им задача да отговорят на предизвикателствата, които им поставя членството в Европейския съюз, посочи на откриването Иван Лесев. Тя е надежден партньор на държавната и местна власт в регионалното развитие, обединител на усилията на всички заинтересовани страни за постигане на поставените цели. Габровската палата е една от водещите регионални палати в системата на Българската търговско-промишлена палата, отбеляза г-н Лесев.

ТПП – Габрово получи наградата на БТПП за 2002 г. “Хермес” за комплексна ефективна дейност в полза на бизнеса от региона и палатската система.

Общата инвестиция в новите офиси на Габровската търговско-промишлена палата е 167 343,33 лв. От тях 72 696,47 лв са дарения и безвъзмезден труд от 40 фирми от област Габрово.Техническото оборудване е предоставено от Германското правителство чрез програма CIM. 40 000 лв са собствени инвестиции на Габровската палата. Сградата е предоставена за безвъзмездно ползване за 10 годишен период от областната администрация

Back   HOME 18 октомври 2006 г.