Търговско-промишлена палата - Благоевград и Американската търговска камара в България организираха семинар за структурните фондове

Американската търговска камара в България организира в Благоевград семинар на тема „АБВ на структурните фондове. Интеграцията на България в Европейския съюз – предизвикателства пред малките и средни предприятия”. Семинарът се проведа на 19 април 2006 г. в Американския университет в България.

Представители на бизнеса в Пиринския край получиха информация за Оперативна програма „Регионално развитие”, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Хоризонталните европейски програма „Сократ II”, „Младеж”, „Жан Моне”.

Лекторите - Георги Стоев, държавен експерт от МРРБ, Пламен Гергинов, началник отдел към Дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” на МТСП, д-р Олга Борисова, директор на Център за европейски програми към АУБ, представиха възможностите за икономическо укрепване на българското общество и в частност на бизнеса с присъединяването на страната ни към ЕС и успешното усвояване на паричнит ресурси от Европейските фондове. Лекторите защитиха тезата, че навременната подготовка и оценка на проектни идеи ще гарнтират по-висока усвоямост на Структурните фондове и Кохезионния фонд.

Семинарът беше организиран със съдействието на Търговско-промишлена палата – Благоевград. Г-н Ромео Шатев, председател на УС на Палатата, поздрави организаторите за тяхната инициатива и участниците за проявения интерес – признак на висока предприемаческа култура. Търговскопромишлена палата – Благоевград като най-голямата работодателска организация в Пиринския край пое ангажимент пред своите членове да съдейства на всички прояви, имащи за цел да подпомогнат развитието на бизнеса в региона.

Back   HOME 21 април 2006 г.