Търговско-промишлена палата - Благоевград подписа Пакт за младежка заетост

На 6 април 2006 г. Търговско-промишлена палата – Благоевград подписа Пакт за младежка заетост като социален партньор на институциите, свързани с решаване на проблемите с младежката безработица.

Създаването на Пакт за младежка заетост като инструмент, одобрен от Европейската комисия и Международната организация по труда, има за цел да подобри координацията между социалните партньори при намирането на стратегии за трудова реализация на дълготрайно безработни младежи. Това е първата по рода си структура в България по пилотната схема за Благоевград и Пловдив.

В състава на Пакта за младежка заетост са включени прадставители от Областна и Общинска администрации, Дирекция „Регионлна служба по заетостта”, Дирекция „Бюро по труда”, синдикални организации, университети, работодателски организации от Благоевград.

Планът на Пакта включва 100 млади хора от Пирнския край да започнат работа до края на 2006г. и още 150 да преминат квалификационни курсове. Като резултат се очаква безработицата в региона да да бъде намалена с 2%.

Back   HOME 7 април 2006 г.