Среща на ТПП - Благоевград с организации от Пиринския регион

На 16 февурари 2006 г. в гр. Сандански представители на Търговско-промишлена палата – Благоевград участваха в среща на Областна администрация – Благоевград с кметове и председатели на общинските съвети и представители на бизнес организации от Пиринския регион.

Основна тема на срещата беше Националната програма за енергийна ефективност. В дискусията по тази тема стана ясно, че общините не разполагат с достатъчно добре подготвен кадрови ресурс, който да поеме в свои ръце координацията по реализацията на залегналите в програмата мерки.

Към настоящия момент не е направил почти нищо и бизнесът в региона. Както беше подчертано няма нито една фирма или институция, която да извършва услуги, свързани с енергийното обследване на сгради, изготвяне на енергийни проекти и съдействие за издаване на сертификати за енергийна ефективност на отделните държавни и общински сгради.

Като резултат от срещата Търговско-промишлена палата – Благоевград пое ангажимент да организира бизнес форум относно дейностите по повишаване на инвестициите в проекти за енергийна ефективност.

Back   HOME 21 февруари 2006 г.