В БТПП ще се състои 24-та Сесия на Българо - японския икономически съвет
21 юли 2010 15:26     Препратка към сайта

София /КРОСС/ На 22 юли 2010 г. от 13.30 до 17.30 ч. ще се проведе 24-та Сесия на българо-японския икономически съвет към БТПП, съобщиха от палатата. Домакин на сесията е БТПП в качеството й на съпредседател на българската част на Съвета. 
Председател на българската част на икономически съвет е  Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма. В дневния ред на заседанието са включени теми от взаимен интерес с цел развитие на икономическите връзки между България и Япония, както и основните дейности за 2010 г. 
Ще бъдат представени успешни проекти в България - Болница „Токуда", изграждане на ветроенергиен парк „Калиакра", цехът на „Ядзаки Корпорейшън" в Ямбол, проекта за рехабилитация на ТЕЦ „Марица Изток"2, проекта за софийското метро, разширяване на пристанище Бургас и др. 
Акцентът ще бъде поставен върху търсене на възможности за развитие на нови проекти в областта на ВЕИ, екологията, машиностроенето, информационните технологии, възможности за задълбочаване на сътрудничеството в туризма и селското стопанство.
Посещение в БТПП на японска бизнес делегация, включваща представители на бизнес федерация „Нипон Кейданрен", 23 юли 2010 г.
На 23 юли 2010 г. БТПП ще е домакин на среща на японска бизнес делегация с представители на българските работодателски организации. Японската делегация ще се състои от 33 члена, между които зам.-председателя на Комитета за Европа на „Кейданрен" и президент на Сумитомо Лайф Иншурънс - Йокояма и  Кобаяши, Президент на Мицубиши Кемикал Холдинг. Визитата на японската делегация е съчетана с посещения в Словакия и Румъния. Основната цел на визитата е активизиране на търговско - икономическите отношения между Европейския Съюз и Япония и проучване на възможностите за инвестиции в България и Румъния, като новоприсъединили се към ЕС страни. В японската бизнес федерация " Кейданрен" членуват най-големите водещи японски компании, над 100 индустриални асоциации и около 50 японски регионални икономически организации. На срещата в БТПП ще бъдат представени възможностите за инвестиции в България, областите от взаимен интерес от гледна точка на българския бизнес, икономическата ситуация в страната и др. В програмата на японската делегация са включени срещи с министър-председателя на Република България, с министрите на икономиката, енергетиката и туризма и на околната среда и водите.
/КП/ 

 

 
В БТПП ще се проведе 24-ата сесия на българо-японския икономически съвет
21.юли.2010 / 15:19     Препратка към сайта

На 22 юли 2010 г. от 13.30 до 17.30 ч. ще се проведе 24-ата сесия на българо-японския икономически съвет към БТПП. Домакин на сесията е БТПП в качеството й на съпредседател на българската част на съвета.
Председател на българската част на икономическия съвет е Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма. В дневния ред на заседанието са включени теми от взаимен интерес с цел развитие на икономическите връзки между България и Япония, както и основните дейности за 2010 г. 

Ще бъдат представени успешни проекти в България –  болница „Токуда”, изграждане на ветроенергиен парк „Калиакра”, цехът на „Ядзаки Корпорейшън” в Ямбол, проектът за рехабилитация на ТЕЦ „Марица-изток 2", проектът за софийското метро, разширяване на пристанище Бургас и др. 

Акцентът ще бъде поставен върху търсене на възможности за развитие на нови проекти в областта на ВЕИ, екологията, машиностроенето, информационните технологии, възможности за задълбочаване на сътрудничеството в туризма и селското стопанство. 

Посещение в БТПП на 23 юли 2010 г. на японска бизнес делегация, включваща представители на бизнес федерация „Нипон Кейданрен". 

На 23 юли 2010 г. БТПП ще е домакин на среща на японска бизнес делегация с представители на българските работодателски организации. Японската делегация ще се състои от 33 члена, между които зам.-председателят на Комитета за Европа на „Кейданрен” и президент на Сумитомо Лайф Иншурънс – г-н Йокояма и г-н Кобаяши, президент на "Мицубиши Кемикал Холдинг". Визитата на японската делегация е съчетана с посещения в Словакия и Румъния. 

Основната цел на визитата е активизиране на търговско-икономическите отношения между Европейския съюз и Япония и проучване на възможностите за инвестиции в България и Румъния, като новоприсъединили се към ЕС страни. В японската бизнес федерация “Кейданрен” членуват най-големите водещи японски компании, над 100 индустриални асоциации и около 50 японски регионални икономически организации. 

На срещата в БТПП ще бъдат представени възможностите за инвестиции в България, областите от взаимен интерес от гледна точка на българския бизнес, икономическата ситуация в страната и др. В програмата на японската делегация са включени срещи с министър-председателя на Република България, с министрите на икономиката, енергетиката и туризма и на околната среда и водите.