11 май 2010 13:41

Данъчната амнистия обсъдиха БТПП и партия "Другата България"

Препратка към сайта

София /КРОСС/

Председателят на партия "Другата България" Божидар Томалевски обсъди с председателя на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов мерки за противодействие на икономическата и финансова кризата, които партията е предложила на правителството. На срещата присъства и Тодор Табаков, член на Изпълнителния съвет на БТПП.

Табаков направи една историческа ретроспекция на икономическата ситуация в страната и посочи, че в последните 10 години се наблюдава ръст, който в редно да бъде запазен.

На срещата беше обсъдена по-конкретно възможността за данъчна амнистия, като специално се подчерта, че не става въпрос за амнистиране на капитали с криминален произход.

Табаков посочи, че от амнистия на капитали имат нужда конкретни дружества в юрисдикцията на ниски данъци.

Председателят на палатата Цветан Симеонов и Божидар Томалевски се обединиха около тезата, че амнистия е необходима и тя би дала бърз ефект, за разлика от други дългосрочни мерки. На срещата беше подчертано още, че в средата на годината разумните подходи за набавяне на свеж финансов ресурс биха били или чрез промяна на косвени данъци, или чрез свиване на разходите.

Представителите на БТПП отбелязаха, че все по-широко се дискутира предложението за данъчна амнистия. По думите им е възможно тя да се преразгледа в допълнение на антикризисните мерки на правителството.

По време на срещата Божидар Томалевски получи подкрепа и по отношение на друга мярка, предложена от партия, а именно за създаването на програма за даване на българско гражданство на чужденци с високи финансови възможности, по модела на Канада, САЩ и Англия. Особено внимание се постави на стриктното спазване на европейските регулации, касаещи хора, получаващи българско, респективно европейско гражданство.

В рамките на дискусията Божидар Томалевски представи идеята на „Другата България" за обособяването на фонд за помощите за роднини, които идват от българските емигранти за техните семейства в България. Предстои да се направи по-обстоен анализ за това как точно да се структурира фондът, като се очаква и експертизата на икономистите на партията от чужбина.

Всички се обединиха около тезата, че реализацията на подобен фонд би имал положителен ефект - отчетност на парите, който да влияе на дефицита по текущата сметка.

Председателят на БТПП  Цветан Симеонов представи на лидера на „Другата България" Божидар Томалевски икономическите насоки на палатата за периода 2004-2009, както и за 2009-2014.

Представителите на БТПП ясно подчертаха, че приетите мерки на правителството за противодействие с кризата са взети след продължителни тежки преговори и компромиси. Важен приоритет на палатата са мерките, които имат продължително въздействие върху икономиката ни и след излизането от кризата.

   

11.05.2010 13:30

БТПП и “Другата България“: Данъчната амнистия не е за капитали с криминален произход

Препратка към сайта

Председателят на ПП „Другата България” Божидар Томалевски обсъди с председателя на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов мерки за противодействие на икономическата и финансова кризата, които партията е предложила на правителството. На срещата присъства и Тодор Табаков, член на Изпълнителния съвет на БТПП, съобщиха от партията. На срещата беше обсъдена по-конкретно възможността за данъчна амнистия, като специално се подчерта, че не става въпрос за амнистиране на капитали с криминален произход. Т. Табаков посочи, че от амнистия на капитали имат нужда конкретни дружества в юрисдикцията на ниски данъци. Председателят на палатата Цв. Симеонов и лидерът на ПП “Другата България” Б. Томалевски се обединиха около тезата, че амнистия е необходима и тя би дала бърз ефект, за разлика от други дългосрочни мерки. На срещата беше подчертано още, че в средата на годината разумните подходи за набавяне на свеж финансов ресурс биха били или чрез промяна на косвени данъци, или чрез свиване на разходите. Представителите на БТПП отбелязаха, че все по-широко се дискутира предложението за данъчна амнистия. По думите им е възможно тя да се преразгледа в допълнение на антикризисните мерки на правителството. По време на срещата Божидар Томалевски получи подкрепа и по отношение на друга мярка, предложена от партия, а именно за създаването на програма за даване на българско гражданство на чужденци с високи финансови възможности, по модела на Канада, САЩ и Англия. Особено внимание се постави на стриктното спазване на европейските регулации, касаещи хора, получаващи българско, респективно европейско гражданство. В рамките на дискусията Божидар Томалевски представи идеята на ПП “Другата България” за обособяването на фонд за помощите за роднини, които идват от българските емигранти за техните семейства в България. Предстои да се направи по-обстоен анализ за това как точно да се структурира фонда, като се очаква и експертизата на икономистите на партията от чужбина. Всички се обединиха около тезата, че реализацията на подобен фонд би имал положителен ефект - отчетност на парите, който да влияе на дефицита по текущата сметка. Председателят на БТПП Цв. Симеонов представи на лидера на ПП “Другата България” Б. Томалевски икономическите насоки на палатата за периода 2004-2009, както и за 2009-2014. Представителите на БТПП ясно подчертаха, че приетите мерки на правителството за противодействие с кризата са взети след продължителни тежки преговори и компромиси. Важен приоритет на палатата са мерките, които имат продължително въздействие върху икономиката ни и след излизането от кризата. /БГНЕС /

   

11.05.2010 17:59:00

Данъчната амнистия е мярка с по-бърз ефект

Препратка към сайта

Днес (11 май) председателят на ПП "Другата България" Божидар Томалевски е обсъдил с председателя на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов мерки за противодействие на икономическата и финансова кризата, които партията е предложила на правителството. На срещата е присъствал и Тодор Табаков, член на Изпълнителния съвет на БТПП.

Според Томалевски в последните 10 г. у нас се наблюдава ръст, който в редно да бъде запазен.

На срещата е обсъдена по-конкретно възможността за данъчна амнистия, като специално се е подчертало, че не става въпрос за амнистиране на капитали с криминален произход. Според Табаков от амнистия на капитали имат нужда конкретни дружества в юрисдикцията на ниски данъци.

Председателят на палатата Симеонов и лидерът на ПП "Другата България" Томалевски са се обединили около тезата, че амнистия е необходима и тя би дала бърз ефект, за разлика от други дългосрочни мерки. На срещата беше подчертано още, че в средата на годината разумните подходи за набавяне на свеж финансов ресурс биха били или чрез промяна на косвени данъци, или чрез свиване на разходите.

Представителите на БТПП са отбелязали, че все по-широко се дискутира предложението за данъчна амнистия. По думите им е възможно тя да се преразгледа в допълнение на антикризисните мерки на правителството.

По време на срещата Божидар Томалевски е получил подкрепа и по отношение на друга мярка, предложена от партия, а именно за създаването на програма за даване на българско гражданство на чужденци с високи финансови възможности, по модела на Канада, САЩ и Англия. Особено внимание е поставео на стриктното спазване на европейските регулации, касаещи хора, получаващи българско, респективно европейско гражданство.

В рамките на дискусията Божидар Томалевски е представил идеята на партията си за обособяването на фонд за помощите за роднини, които идват от българските емигранти за техните семейства в България. Предстои да се направи по-обстоен анализ за това как точно да се структурира фонда, като се очаква и експертизата на икономистите на партията от чужбина.

Всички са се обединили около тезата, че реализацията на подобен фонд би имал положителен ефект - отчетност на парите, който да влияе на дефицита по текущата сметка.

Според представителите на БТПП приетите мерки на правителството за противодействие с кризата са взети след продължителни тежки преговори и компромиси. Важен приоритет на палата са мерките, които имат продължително въздействие върху икономиката ни и след излизането от кризата.

   


11 Май 2010 | 13:59 | PR Kernel | Новини

В БТТП обсъдиха приложението на антикризисни мерки

Препратка към сайта

Днес, председателят на ПП „Другата България” Божидар Томалевски обсъди с председателя на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов мерки за противодействие на икономическата и финансова кризата, които партията е предложила на правителството. На срещата присъства и Тодор Табаков, член на Изпълнителния съвет на БТПП.

На срещата беше обсъдена по-конкретно възможността за данъчна амнистия, като специално се подчерта, че не става въпрос за амнистиране на капитали с криминален произход.

Г-н Табаков посочи, че от амнистия на капитали имат нужда конкретни дружества в юрисдикцията на ниски данъци.

Председателят на палатата г-н Симеонов и лидерът на ПП „Другата България” г-н Томалевски се обединиха около тезата, че амнистия е необходима и тя би дала бърз ефект, за разлика от други дългосрочни мерки. На срещата беше подчертано още, че в средата на годината разумните подходи за набавяне на свеж финансов ресурс биха били или чрез промяна на косвени данъци, или чрез свиване на разходите.

Представителите на БТПП отбелязаха, че все по-широко се дискутира предложението за данъчна амнистия. По думите им е възможно тя да се преразгледа в допълнение на антикризисните мерки на правителството.

По време на срещата Божидар Томалевски получи подкрепа и по отношение на друга мярка, предложена от партия, а именно за създаването на програма за даване на българско гражданство на чужденци с високи финансови възможности, по модела на Канада, САЩ и Англия. Особено внимание се постави на стриктното спазване на европейските регулации, касаещи хора, получаващи българско, респективно европейско гражданство.

В рамките на дискусията Божидар Томалевски представи идеята на ПП „Другата България” за обособяването на фонд за помощите за роднини, които идват от българските емигранти за техните семейства в България. Предстои да се направи по-обстоен анализ за това как точно да се структурира фонда, като се очаква и експертизата на икономистите на партията от чужбина.

Всички се обединиха около тезата, че реализацията на подобен фонд би имал положителен ефект - отчетност на парите, който да влияе на дефицита по текущата сметка.

Председателят на БТПП г-н Симеонов представи на лидера на ПП „Другата България” г-н Томалевски икономическите насоки на палатата за периода 2004-2009, както и за 2009-2014.

Представителите на БТПП ясно подчертаха, че приетите мерки на правителството за противодействие с кризата са взети след продължителни тежки преговори и компромиси. Важен приоритет на палата са мерките, които имат продължително въздействие върху икономиката ни и след излизането от кризата