26 март 2010

Препратка към сайта

Възможности за инвестиции в имоти представя о.Мавриций
26.03.2010/09:30 - citybuild.bg

Областите за двустранно сътрудничество между България и Мавриций ще бъдат представени днес в сградата на БТПП.

Специални гости на събитието от 10.30 до 12.30 часа ще бъдат: Рамакришна Ситанен, вицепремиер и министър на финансите на Мавриций, Ражу Джаду, изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции на Мавриций, Милан Митарбан, главен изпълнителен директор на Комисията за финансов надзор на Мавриций.

По време на срещата ще бъде представена изчерпателна информация за Република Мавриций и инвестиционните възможности в областта на туристическите услуги; изграждане, управление и посредничество на недвижими имоти; оutsourcing услуги; финансови и логистични услуги, като център за търговия с Индия, Китай и Африканския регион.

Програма: 
10.30                           Приветствия
Цветан Симеонов, Председател на БТПП
д-р Рамакришна Ситханен, заместник министър- председател и  министър на финансите и икономическото развитие   

10.45                           Възможности за инвестиции в Република Мавриций
Ражу Жаду, Директор, Борд за инвестиции, Мавриций

11.00                           Република Мавриций - международен финансов център
Милан Метърбан, Изпълнителен директор, Комисия за финансови услуги, Мавриций

11.20                           Въпроси и отговори
26 март 2010


       Препратка към сайта


Мавриций търси наши фирми да инвестират на острова
Анелия Тодорова    |  26 март 2010 15:09

Мавриций търси наши фирми да инвестират на острова
Делегацията от Мавриций се срещна днес с вицепремиера и министър на финансите
Симеон Дянков /© снимка: Министерство на финансите

Република Мавриций търси български фирми, които имат желание да развиват бизнес на нейна територията. Това стана ясно по време на посещението на официална делегация от островната държава в София. Възможните ниши от взаимен интерес са текстилната индустрия, производството на захар и възобновяемите енергийни източници. Тази сутрин делегацията се срещна с вицепремиера Симеон Дянков.

Директорът на борда за инвестиции в Мавриций Ражу Жаду обяви, че условията за започване на бизнес в страната му са много облекчени и че е въведен 15% плосък данък върху доходите и печалбата. Председателят на БТПП Цветан Симеонов представи възможностите за инвестиции у нас пред бизнеса от Мавриций.

„Активно писаха, когато им казахме за възможността за разрешаване на спорове, за възможностите, които земеделието дава, защото те търсят доходни инвестиции, това да купиш един квадратен метър земя е нещо сигурно, даже няма опасност и от цунами”, каза Симеонов.

По думите на вицепремиера и министър на финансите на Мавриций Рамакришна Ситанен възможно е сътрудничество в областта на възобновяемите енергийни източници. Той допълни, че държавата отпуска субсидии на фирмите, които използват или произвеждат възобновяема енергия. Оказва се, че между 50 и 60 на сто от енергията, която се използва в островната държава, се добива от охлаждане на морска вода.

26 март 2010

Препратка към сайта


Република Мавриций се интересува от българската хранителна и винарска промишленост
26.03.2010 18:46:37

Ако досега знаехме Мавриций само като туристическа дестинация, от днешното представяне пред членовете на БТПП на икономическите възможности като финансов център за инвестиции в Индия и Китай, сега виждаме, че една относителна малка икономика трябва непрекъснато да представя своя потенциал.

В БТПП днес (26 март) гостува заместник министър-председателя и министър на финансите и икономическото развитие на Мавриций д-р Рамакришна Ситханен., който преди това се беше срещнал с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Двамата министри на финансите са коментирали възможностите за подписване на Спогодба за избягване на двойно данъчно облагане между двете държави.

Срещата с представителите на тази малка, но изключително бързо развиваща се страна , която е на 17 място сред 173 в проучването на Световната банка за условия за правене на бизнес за 2010 г., показа че предоставянето на добри условия за инвестиции и правене на бизнес е важно за всяка страна на кръстопът, каквато е и България, каза председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Има една знаменателна подробност, делегацията на Мавриций, която е на краткотрайна представителна визита в страни от Европейския съюз, пристигна от Париж в София, и от тук замина за Лондон. Само за това, че доживяхме това време, да сме в една група с Франция и Англия, си заслужава човек да работи в икономическата сфера.

Членовете на делегацията от Мавриций, представиха възможностите за предприемачески инициативи и поискаха информация за българските производители в областта на хранителната и винарската промишленост. В рамките на посещението беше установено сътрудничество с търговската палата на Мавриций и се подготвя посещение на българска делегация в републиката.


26 март 2010
     Препратка към сайта


Бизнес сътрудничество между България и Мавриций

Възможностите за инвестиции в островната държава Маврций бяха представени днес в Българската търговско-промишлена палата. Двете страни ще започнат по-тясно бизнес сътрудничество. Вицепремиерът на страната Рамакришна Ситханен не скри задоволството си от предстоящите бизнес сделки.

Източник http://www.ebfbusiness.tv/index.php?page=news&type=11&id=12194


 

 

26 март 2010Препратка към сайта


Инвестиционните възможности в Република Мавриций
26 март 2010 18:59

София /КРОСС/ Ако досега знаехме Мавриций само като туристическа дестинация, от днешното представяне пред членовете на БТПП на икономическите възможности като финансов център за инвестиции в Индия и Китай, сега виждаме, че една относителна малка икономика трябва непрекъснато да представя своя потенциал.

В БТПП днес гостува заместник министър-председателя и министъра на финансите и икономическото развитие на Мавриций д-р Рамакришна Ситханен, който преди това се беше срещнал с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Двамата министри на финансите са коментирали възможностите за подписване на Спогодба за избягване на двойно данъчно облагане между двете държави, съобщиха от БТПП.

Срещата с представителите на тази малка, но изключително бързо развиваща се страна, която е на 17 място сред 173 в проучването на Световната банка за условия за правене на бизнес за 2010 г., показа, че предоставянето на добри условия за инвестиции и правене на бизнес е важно за всяка страна на кръстопът, каквато е и България - каза председателят на БТПП г-н Цветан Симеонов.

Има една знаменателна подробност, делегацията на Мавриций, която е на краткотрайна представителна визита в страни от Европейския съюз, пристигна от Париж в София, и от тук замина за Лондон. Само за това, че доживяхме това време, да сме в една група с Франция и Англия, си заслужава човек да работи в икономическата сфера - заключи г-н Симеонов.
Членовете на делегацията от Мавриций, представиха възможностите за предприемачески инициативи и поискаха информация за българските производители в областта на хранителната и винарската промишленост. В рамките на посещението беше установено сътрудничество с търговската палата на Мавриций и се подготвя посещение на българска делегация в републиката.

/АБ/
26 март 2010


           Препратка към сайта

3% данък печалба за наши фирми в Мавриций
26.03.2010 21:46 monitor.bg

3% данък печалба, 3 дни за регистрация на фирма и свободно изнасяне на печалбите от страната предлагат инвестиционните възможности на островната държава Мавриций. Вчера възможностите за бизнес в страната бяха представени от вицепрезидента и министър на финансите на републиката Рамакришна Ситанен пред наши предприемачи в Българската търговско-промишлена палата.

Островът, който се намира източно от Африка, се е превърнал в най-големия инвеститор в Индия.

"Само през последните 3 години, откакто либерализирахме бизнес климата в страната, са регистрирани 38 000 чуждестранни компании от сектора на комуникациите, фармацевтичната промишленост, телекомуникациите и други", похвали се Ражу Джаду, изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции на Мавриций.

26 март 2010Препратка към сайта


3% данък печалба за наши фирми в Мавриций
Соня Славова, 27 март 2010

София 3% данък печалба, 3 дни за регистрация на фирма и свободно изнасяне на печалбите от страната предлагат инвестиционните възможности на островната държава Мавриций. Вчера възможностите за бизнес в страната бяха представени от вицепрезидента и министър на финансите на републиката Рамакришна Ситанен пред наши предприемачи в Българската търговско-промишлена палата.

Островът, който се намира източно от Африка, се е превърнал в най-големия инвеститор в Индия.

"Само през последните 3 години, откакто либерализирахме бизнес климата в страната, са регистрирани 38 000 чуждестранни компании от сектора на комуникациите, фармацевтичната промишленост, телекомуникациите и други", похвали се Ражу Джаду, изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции на Мавриций.27.03.2010Остров Мавриций търси наши инвеститори
27.03.2010 Телеграф стр. 10 Соня Славова

3% данък печалба, 3 дни за регистрация на фирма и свободно изнасяне на печалбите от страната. Това са само част от инвестиционните възможности на островната държава Мавриций. Вчера те бяха представени от вицепрезидента и министър на финансите на републиката Рамакришна Ситанен пред наши бизнесмени в БТПП. Островът, който се намира източно от Африка, се е превърнал в най-големия инвеститор в Индия посредством десетките хиляди чужди фирми, които използват като платформа за инвестиции островната страна. "Само през последните 3 г., откакто либерализирахме бизнесклимата, в страната са регистрирани 38 000 чуждестранни компании от сектора на комуникациите, фармацевтичната промишленост, телекомуникациите и др.", похвали се Ражу Джаду, изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции на Мавриций.