В-к “Икономически живот”
22.02.2006 г.

Мебел 2006 - пролет

Международната изложба "МЕБЕЛ - ПРОЛЕТ 2006" ще се проведе от 22 до 26 февруар в централ-ната сграда на Националния дворец на културата, София.

Организира се от Българската тьрговско-про-мишлена палата.

Това е единственото специализирано изложение в България за производители, търговци и дистрибутори на мебели, материали за мебелното производство, аксесоа-ри, специализирана литература.

В изложбата ще участват с щандове 50 фирми, сред които са традиционните участници от първите изложения, наложените на пазара български производители - фирмите Стил М. Абанос - Севлиево, дизайнерска къща "Пластика - ХИТ", Нов дом, мебели - Станков, Димат омега мебел, мебели Сабина, Ела стил 95, Георги Боянов, АпИвана и други.

В действителност ще бъдат представени много повече производители, тъй като мебелни магазини "Ким" са дистрибутори на над 20 мебелни фабрики: "Баш майстора" предлага над 75 модела входни и вътрешни врати от различни производители.

За пръв път участват фирмите: Самър-ф с цялостно обзавеждане, ратанови мебели, гранитогрес, теракота, фаянс, санитарен фаянс, обзавеждане за баня, мазилки, лепила, латекс, фасаген, хидроизолации,- фугиращи смеси и др., СГБ Интериор - директен вносител от Италия, Испания, франция на луксозни класически спални и осветителни тела от месинг и ковано желязо за жилища и хотели. С внушителен щанд ще се представи фирмата Паралел от Севлиево - която освен с наложените на пазара матраци "Нани", този път ще акцентира върху новото си производство от нека мебел, 15 години на пазара фирма Чакрини предлага изработка и монтаж на мебели, парапети, гаражни врати, ог-. ради, градинско и вътрешно обзавеждане, изделия от ковано желязо. Дървените мебели на фирма "Албасия мобиле" се отличават с високо качество, стил и голямо многообразие. Грифон-от Русе ще представи авторски и стилови мебели.

С щандове участват две италиански фирми ARREDO CONTRAC, която е представител на 30 италиански фирми за офис и хотелско обзавеждане до. ключ, и ЧЕРИФЛЕКС КОМЕР СЮД - производител на матраци по най-съвременните технологии и материали.

От Полша завод за мебели BODOZIO, който е един от най-големите производители на мебели за всички помещения: кухни, спални, дневни, офсимебели, детски тапицирана мебел, участва за втори път на изложбата.

На "Мебел - Пролет ' 2006" вносните мебели освен от директно участващите фирми ще бъдат показани и от свои дистрибутори в България, които са от Виетнам, Италия, Испания, Китай, Словения, Турция, Холандия и др.

Освен мебели на изложението ще бъдат представени и аксесоари за дома - килими, картини, часовници, специализирани издания и др. Галерия LA MAISON ще покаже мебели и аксесоари на известни америкарски дизайнери.

По време на изложението на гражданите, закупили или поръчали мебели, ще им бъдат направени отстъпки от фирмите изложители, които освен поръчки и продажби на дребно разчитат и на дълготрайни контакти.

Експозицията ще бъде разположена на седмия етаж в зала 3 и във фоайето пред залата. Времето за посещение е от 10. 00 до 19 часа.