в-к Капитал
21.11.2002

БТПП връчи годишните си награди

Ерик Хойген, главен изпълнителен директор на „Мобилтел" ЕАД, получи наградата за фирма на годината в традиционната класация на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Палатата присъжда годишните си награди за предприемаческата активност и стимул за българския бизнес за девети пореден път.

Наградата за „Холдинг на годината" бе връчена на Борислав Дионисиев („Електромашинъри холдинг"). „Инбиотех" ООД е на първо място сред малките и средните предприятия за успешна производствена дейност и износ.

Извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Джеймс Шрдю получи наградата „Посланик на годината" за засшшане авторитета на България и увеличаване привлекателността й като място за инвестиции. В същата категория с награда бе удостоен и ръководителят на делегацията на Комисията на Европейския съюз в страната Димитрис Куркулас за принос при обективната оценка на България като страна с действаща пазарна икономика.

Отличие за „Търговски представител" получи търговският съветник при посолството на Република Турция Ендер Йонджю за принос в разширяването на икономическите връзки между двете страни. Габровската търговско-промишлена палата бе наградена за комплексна ефективна дейност в полза на бизнеса от региона и палатската система. Сред „Браншовите организации" победител е Българската строителна камара. Нова телевизия и вестник „Капитал" бяха отличени в категория „Медии".

На церемонията по връчването на годишните награди на БТПП в „Шератон" присъстваха президентът Георги Първанов, министрите Николай Василев, Милен Велчев, Соломон Паси, Меглена Кунева, посланици, ръководители на чуждестранни и български фирми и браншови съюзи.

Победителите бяха удостоени с диплом и почетна статуетка „Хермес", изработена от скулптора Ставри Калинов.