На 11 октомври 2006 г. БТПП бе домакин на българо-японска бизнес среща

На 11 октомври 2006 г. БТПП бе домакин на българо-японска бизнес среща. В нея участваха представителите на Българо-Японския Икономически съвет и японска делегация, организирана от една от на-влиятелните организации на бизнеса в Япония -Международния съвет за приятелски обмен (International Friendship Exchange Council).

В делегацията участваха Кунихико Саито - президент на съвета, Хиромичи Фуджита – председател на съвета и бизнесмени от областта на химическата промишленост, полиграфията, производството на пластмасови опаковки и др. На представителите на японската делегация бе направена презентация за инвестиционния климат в България. Гостите проявиха подчертан интерес към възможностите за инвестиции в три сектора на българската икономика – екология, инфраструктура на масови комуникации и хранително-вкусовата промишленост. Бяха проведени бяха двустранни разговори между представителите на българския и японския бизнес.

International Friendship Exchange Council е създаден на 1 май 1983 г. като международна организация за обмен с основни цели да развие приятелските отношения между Япония и други държави. В Съвета членуват 1500 коорпорации. Дейността на съвета е подкрепяна от обществения сектор и от чужди представителства. Съветът действа като мост между японските градове и чуждите страни.


Back   HOME 13 октомври 2006 г.