Водещият германски производител на медицинска апаратура B.Braun Melsungen AG обмисля изнасяне на част от производството си в България

България предлага атрактивни възможности за чуждестранните инвеститори, както и достъп до пазарите в Балканския регион, Украйна и страните от Близкия Изток. Инвестиция днес в България ще има рентабилност и възвращаемост в близко бъдеще. Това каза председателят на Българската търговско-промишлена палата Божидар Божинов на среща с Лудвиг Георг Браун -президент на Асоциацията на германските индустриално –търговски камари /DIHK/.

Двамата обсъдиха възможностите за създаване у нас на специален фонд, който да предоставя финансови ресурси за малки и средни предприятия за технологично обновяване, повишаване качеството на продукцията и реализизацията й на общия европейския пазар.

Не се съмнявам, че страната ви ще се присъедини към Европейския съюз на 1 януари 2007 г., посочи д-р Браун. Той прояви интерес към производството на медицинска апаратура и консумативи в България, към фирмите от този бранш и пазарите, на които реализират продукцията си.

Д-р Браун е собственик и председател на Управителния съвет на световно известната германска фирма B.Braun Melsungen AG – производител и доставчик на медицинско оборудване, фармацефтични продукти , хирургически инструменти и ортопедични продукти.

Г-н Божинов увери д-р Браун , че медицинският бранш в България има две преимущества – квалифицирана работна ръка и традиционни пазари на утвърдени търговски марки.Председателят на БТПП посочи, че международните анализатори посочват страната ни като добра изходна точка към пазарите в съседните ни страни.

Лудвиг Георг Браун е на посещение в България за откриването на поделение на компанията си в София под името “Б.Браун Медикал “ООД – София.

Back   HOME 9 юни 2006 г.