Съвет на председателите се проведе в Пловдив


В рамките на поредното издание на Международния панаир на потребителски стоки и технологии в Пловдив се проведе редовното заседание на Съвета на председателите.

На него беше представена новата информационна система на търговския регистър на БТПП. Основните преимущества на системата са бързината на извършването на регистрацията до 24 часа, онлайн връзката между регионални палати и извършването на справки в реално време. До края на годината се предвижда служителите на Палатата по региони да преминат през обучение за предоставяне на услугите на GS1-България.

1 257 фирми, от които 706 български и 551 чуждестранни от 36 държави участваха в Панаира тази година. 27% от фирмите-участнички бяха членове на БТПП. За първи път БТПП и регионалните палати бяха представени заедно на съвместен щанд, където посетителите на Панаира имаха възможност да получат спрециализираните издания на палатите и консултации по специфични въпроси, касаещи бизнеса. Експерти на БТПП изнесоха лекции по промените в данъчното облагане и приложението на универсалния електронен подпис.

 


Back   HOME 5 май 2006 г.