БТПП ще консултира Дойче банк за осъществяване на инфраструктурни проекти у нас

Българската търговско-промишлена палата ще консултира “Дойче банк” за реализация на ивестиционни проекти в областта на инфраструктурата у нас. Това беше договорено в рамките на среща в Берлин между председателя на БТПП Божидар Божинов, зам.-председателя на Палатата Владимир Пенков и Харалд Айзенах – представител на “Дойче банк – Берлин” АД за Източна Германия. Представителите на ръководството на БТПП са на тридневна делова визита в Германия за срещи с мениджърите на едни от най-големите местни компани.

По време на разговора г-н Айзенах подчерта, че в дейността си новооткритото представителство на “Дойче банк” в България ще се съсредоточи в предоставянето на кредити за малки и средни предприятия и оказване на консултантски услуги за големи проекти. Банката ще разчита на подкрепата на Палатата за насочване към интересни инвестиционни проекти за клиентите си с интереси към България. До момента БТПП разполага с мрежа от над 200 консултанти в различни области и оказва консултантска помощ на редица чуждестранни инвеститори при тяхното навлизане в България.

Друга област, в която ще си сътрудничат двете институции, е създаването на смесени предприятия от двете страни. “Дойче банк” ще използва базата данни на Палатата при избор на фирми за създаване на българо-германски дружества. В БТПП ежегодно се получават над 5 000 годишни отчети на български компании, данните от които се използват за съставяне на единствената у нас класация за предприемаческа активност ТОП 100 на фирмите и холдингите.

Представителите на ръководството на БТПП се запознаха и с последното публично комюнике на банката, в което се дава прогноза 50/50 за влизането на България в ЕС през 2007 г.

Back   HOME 20 април 2006 г