БТПП и Търговско-промишлената палата на Сан Марино ще си сътрудничат
БТПП и Търговско-промишлената палата на Сан Марино ще си сътрудничат

Председателят на Търговско-промишлената палата на Сан Марино Енцо Муларони посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Божидар Божинов. На срещата присъства и посланика на Сан Марино у нас Марино Касадей и почетния консул Младен Мутафчийски.

В рамките на срещата бяха обсъдени параметрите на споразумение за търговско-икономическо сътрудничество между двете палати, което да бъде подписано по време на бизнес-форум с предприемачи от двете страни, който да се проведе до края на 2006 г.

“Вече имаме първите запитвания от фирми от Сан Марино за установяване на контакти с български партньори и разчитаме БТПП да ни съдейства за тяхното реализиране”, каза Муларони по време на срещата. Той изтъкна, че е важно на правителствено ниво да бъдат сключени споразумения в областта на избягване на двойното данъчно облагане, транспорта и защита на капиталите, което би улеснило бизнесмените.

България е благоприятна дестинация за инвестиции с добрата си икономическа обстановка, стабилния лев, либералните закони и висококвалифицираната работна ръка. Това подчерта председателят на Палатата по време на срещата и изтъкна, че страната ни е атрактивна с това, че се намира в центъра на Балканите и е част от пазар, обхващащ близо 150 млн. потребители.

Сан Марино е най-старата република, основана през 301 г. Територията й към днешна дата е 62 кв.км., има 30 000 жители и поддържа международни контакти с 87 страни в целия свят. Търговската палата на Сан Марино е публично-частно дружество и в нея членуват 100% от частните компании, регистрирани на територията на страната.

Back   HOME 22 февруари 2006 г.