Работно посещение на зам.-председателя на БТПП в Брюксел
Работно посещение на зам.-председателя на БТПП в Брюксел

В периода 22 - 24 февруари 2006 г. зам-председателят на БТПП Цветан Симеонов заминава на работно посещение в Брюксел.

Като председател на GS1-България той ще посети глобалния офис на международната организация за идентификация на стоките и електронен обмен на данни GS1 и ще се срещне с Моника Уолш – генерален директор “Корпоративни услуги” на GS1 и Жан-Марк Дьо Хуг - директор “Проекти и добри практики”. Те ще го запознаят с новостите в глобалната синхронизация на данни и управлението на глобалните стандарти, които са в основата на дейността на GS1.

БТПП е член на GS1 от 1991 г. насам и е национален координатор за България. Основни задачи на GS1 България са популяризиране използването на GS1 стандартите за по-ефективното функциониране на производството, търговията на едро и дребно в България и контролиране на тяхното прилагане във всички сектори на търговията и промишлеността. В GS1 България към 2005 г. членуват 2110 фирми от всички браншове.

 В следващите дни зам-председателят на БТПП ще има срещи с фламандски организации във връзка с обсъждане на проект за развитие на българските малки и средни предприятия. Предвижда се проектът да се осъществи с подкрепата на правителството на Белгия и Министерство на труда и социалната политика на Република България и регионални търговско-промишлени палати из цялата страна като обхване градовете Пловдив, Ямбол, Хасково, Шумен, Разград, Варна, Враца, Монтана, Видин.

През 2005 г. с подкрепата на БТПП успешно приключи българо-фламандски проект за развитие на системата за обучение на предприемачи и малки и средни предприятия “Центрове за професионално вечерно и съботно-неделно обучение на средната класа в България”.

Back   HOME 21 февруари 2006 г.