Членовете на АОБР се срещнаха с ръководителя на делегацията на Комисията на Европейския съюз у нас

Членовете на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) проведоха среща в БТПП с ръководителя на делегацията на Комисията на Европейския съюз у нас посланик Димитрис Куркулас . Повод за срещата беше подписаното на 31 октомври обръщение на АОБР към държавните институции и политическите сили.

Работодателите представиха предложените от тях конкретни мерки пред правителството, които се покриват изцяло с изискванията на Европейския съюз и ще съдействат за подобряването на бизнес климата и готовността на предприемачите за ЕС.

Г-н Куркулас констатира, че след приемането в Евросъюза фирмите ще имат редица възможности за участия в търгове, за които е нужно да са подготвени предварително за условията за качество и цена на предлаганите услуги.

Областите, които в момента причиняват забавяне на страната в предприсъединителния процес, са селското стопанство, регионалната политика, корупцията, съдебната система. България е постигнала положителен напредък по отношение на макроикономическата стабилност, растежа, чуждестранните инвестиции.

Back   HOME 14 ноември 2005 г.