Членове на БАТИС се срещнаха с посланика на България в САЩ

На 5 октомври 2005 г. в БТПП се проведе среща между членовете на Българо-американския търговско-икономически съвет към Палатата (БАТИС) и посланика на Р България в САЩ г-жа Елена Поптодорова.

Посланик Поптодорова направи кратък преглед на състоянието на търговско-икономическите отношения мужду България и САЩ и заяви, че могат да се организират посещения на американски бизнес делегации в България с цел осъществяване на пряк контакт с потенциални български партньори. Тя информира присъстващите бизнесмени, че Посолството на България в САЩ е стартирало инициатива за номиниране на почетни консули на България, които да работят и лобират за България на територията на САЩ. Към настоящия момент са номинирани 6 почетни консула, сред които са бившия губернатор на щата “Невада” Боб Милър и известната адвокатка от Ню Йорк Виктория Шонфелд.

Председателят на съвета г-н Веселин Вълчев, акцентира върху липсата на Договор за двойно данъчно облагане между България и САЩ, който би улеснил развитието на търговско-икономическите отношения между двете страни.

В рамките на срещата всеки от присъствалите членове на БАТИС представи дейността на своята фирма и получи уверение за съдействие от страна на българското посолство в САЩ за осъществяване на контакти с потенциални бизнес партньори.

През м. януари т.г. по линия на БТПП бяха реализирани две успешни посещения на български бизнесделегации в САЩ - посещение в Лас Вегас и във Вашингтон.

Back   HOME 7 октомври 2005 г.