Международно изложение “Интертекстил 2005 - есен”

От 30 септември до 4 октомври 2005 г. в Националния дворец на културата ще се проведе Международната специализирана изложба "Интертекстил 2005 - есен", организирана от Българската търговско-промишлена палата за дванадесети пореден път.

На IV ниво на НДК над 50 фирми производители и вносители ще изложат най-новите изделия в областите текстил, облекло и аксесоари за сезона есен-зима 2005.

Тази есен над 70% от фирмите-участнички в изложението са български производители, а останалата част са дистрибутори и представители на чужди фирми от Италия, Турция, Унгария и др.

Трайно се запазва тенденцията голяма част от българските производители, участващи традиционно в изложението, да се позиционират на пазара от дистрибутори към фирми със собствени търговски марки. Високият дял на българските фирми-участнички се запазва, но се наблюдава и нарастване на участието на фирми-производители от Балканския регион, които предпочитат директно участие в изложбата.

По данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на 2005 г. се запазва нарастването на текстилното производство в България. В сравнение със същия период на 2004 г. обаче, темпът е около 2 пъти по-малък. Продължава да се увеличава износът на тъкани с по-висока ценова стойност. През същия период има чувствително увеличение на вноса на тъкани в страната.

Провеждането на "Интертекстил 2005 – есен” съвпада по време и място със специализираното изложение “Мебел – есен 2005”. Вратите на двете изложби ще бъдат отворени за посетители от 10:00 до 19:00 часа.

Допълнителна информация за изложението и списък на изложителите можете да откриете на Интернет адрес: www.bcci.bg/bulgarian/fairs/intertextile_au/index.html .

Back   HOME 21 септември 2005 г.