БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Асоциацията на организациите на българските работодатели излезе с обръщение до Президента и политическите сили в 40-то НС

ph20050630_1.jpg (65063 bytes)

Очакваме от политическите сили, представени в 40-тото Народно събрание да състави компетентно, стабилно и почтено правителство. Това заявиха пред журналисти представителите на Асоциацията на организациите на българските работодатели /АОБР/.Те представиха обръщение до Президента и политическите сили, отговорни за съставянето на бъдещия кабинет.

“Сформирането на кабинет ще бъде тест за политиците и ще покаже доколко решенията им отговарят на националните интереси на страната”, подчерта председателят на БТПП Божидар Божинов.

В обръщението българският бизнес призовава политическите сили въпросът със съставянето на ново правителство да бъде решен във възможно най-кратък срок.

“Убедени сме, че всяко забавяне на съставянето на ново правителство ще повлияе негативно на българската икономика, ще застраши евроинтеграцията и икономическия растеж, и ще намали доверието на инвеститорите в нашата страна”, се казва в документа.

“Обръщаме се към всички парламентарно представени политически сили за отговорен подход при сформирането на ново правителство.

Организациите, приели настоящето обръщение, изразяват съпричастност към този въпрос - не само като предприемачи и работодатели, но и като избиратели и данъкоплатци. Забавянето ще застраши нарастващото доверие към нашата икономика, а щетите ще бъдат за българския бизнес и гражданите.

Водени от желанието България да продължи поетия политически и икономически път, българските работодатели настояват приоритетни за политическите сили да бъдат:

Изпълнението на поетите ангажименти и спазване на сроковете за присъединяване към ЕС, предприемането на мерки за по-нататъшно подобряване на икономическата среда в България, предприемането на решителни стъпки за ускоряване на икономическия растеж.

Като си даваме сметка за сложността на ситуацията, ние сме готови да продължим диалога и да окажем необходимото съдействие за постигането на тези цели.

 

Back   HOME 30 юни 2005 г.