БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Словашката фирма Хемосвит Фиброхем представи производството си пред български предприемачи

Презентацията се проведе в Българската търговско-промишлена палата. На нея присъства лично словашкият посланик у нас н. Пр. Михал Котман. Приветствие към участниците отправи и зам.-председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Хемосвит Фиброхем е дъщерна фирма на словашкото акционерно дружество Хемосвит.

Тази година в дружеството са инвестирани повече от 600 милиона крони в нови технологии, най-вече за производството на нови видове полипропиленови филми, за защита на околната среда, както и за изграждане на нови системи за управление на качеството.

Фирма Хемосвит се занимава с производство на полипропиленови филми, целофан, машиностроене и производство на полипропиленови текстилни влакна. В момента Хемосвит АД има повече от 15 дъщерни фирми.

Хемосвит Фиброхем е производител на полипропиленови влакна и прежди, които се използват в текстилната индустрия, а също така и за технически цели. Те се прилагат дори в оборудването и обзавеждането на автомобили. Фирмата е една от трите в Европа, която произвежда микровлакна. 91% от продукцията й е предназначена за износ.

На презентацията беше представена полипропиленовата текстилна нишка ПРОЛЕН – гладка, текстурирана с въздух, разтягаща се. Произвежда се в повече от 150 цветни нюанси. Използва се за мебелни тъкани, спортни дрехи, долно бельо и др.

Back   HOME 22 юни 2005 г.