БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Бизнес делегация в Япония
13-17 декември

БТПП организира българска бизнес делегация, която придружи министър-председателя Симеон Сакскобургготски и зам.министър-председателя и министър на икономиката Лидия Шулева по време на тяхното официално посещение в Япония в периода 13-17 Декември.

Зам.председателят на Българо-японския икономически съвет и член на изпълнителния съвет на БТПП – г-н Георги Стоев, водещ българската бизнес делегация, проведе срещи с представители на Японската търговско-промишлена палата и ДЖЕТРО. Бяха обсъдени и предстоящите съвместни мероприятия на Българо-японския икономически съвет.

На бизнес форума, организиран в Японската търговско-промишлена палата, съвместно с РОТОБО – Японската асоциация за търговия с Русия и Централна и източна Европа, към Министерството на икономиката на Япония и Японско-българския икономически съвет, българските компании от областта на транспорта, информационните технологии, строителството, хранителната промишленост, винопроизводството и туризма се срещнаха със свои партньори от страната на изгряващото слънце. Българската бизнес делегация наброяваше 22 души. В нея участваха и трима областни управители от областите Враца, Кърджали и Пазарджик, които проявиха интерес към сътрудничество с японски фирми, инвеститори и изпълнители на инфраструктурни проекти. От японска страна във форума участваха над 100 фирми.

По време на престоя си в Токио българската делегация посети завод за производство на металообработващи машини, екологично оборудване на ЕBARA Corporation и обекти на Тоkushukai Medical Corporation – центрове за рехабилитация и болници, кметството на Токио, японския Парламент, туристически обекти в Камакура и Хаяма.

Back   HOME 22 декември 2004 г.