БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Пета сесия на Българо-корейския съвет за икономическо сътрудничество

На 1 октомври 2004 г. в новата сграда на БТПП на ул. Искър в столицата се проведе Петата сесия на Българо-корейския съвет за икономическо сътрудничество. Председателят на БТПП Божидар Божинов и зам.-министърът на икономиката Радослав Бозаджиев приветстваха участниците. В рамките на сесията БТПП и Корейската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество

Ким Хий-Юнг, председател на Съвета, пожела срещата да допринесе за укрепване на икономическото сътрудничество между двете страни. Той подчерта, че предстоящото присъединяване на България към ЕС ще създаде условия за привличане на повече корейски инвестиции в страната. “В момента малко корейски фирми работят в България и това се дължи на големите транспортни разходи и трудното вземане на банкови кредити”, изтъкна бившият заместник-министър на външните работи и търговията на Корея Ким Же-Соп в обръщение към участниците във форума. Корейските инвеститори проявяват интерес към отраслите информационни технологии и електроника, комуникации, текстилна промишленост.

По време на форума представители на българския и корейския бизнес се запознаха с корейската икономика и с възможностите за инвестиции в България. Мероприятието продължи с контактна борса между фирми от двете страни, в която участваха 25 български и 19 корейски фирми.

Back   HOME 4 октомври 2004 г.