БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Управлението на проекти - ключ за конкурентноспособността на българския бизнес
Пресконференция с Адеш Джаин, Вицепрезидент на Международната асоциация по управление на проекти

На 13 юни 2004 г. (неделя) от 11:30 ч. в зала VI етаж на Българската търговско-промишлена палата (ул. Парчевич, 42) Ви каним на пресконференция за перспективите и икономическия ефект от управлението на проекти. В пресконференцията ще вземе участие вицепрезидентът на Международната асоциация по управление на проекти (IPMA) Адеш Джаин.

Адеш Джаин е един от най-търсените лектори по управление на проекти в света, като досега е обучил над 50 000 души. Заради неговото глобално влияние върху развитието на тази дисциплина той е наричан PM Гуру (Гуру по управление на проекти). Адеш Джаин е основател и Почетен президент на Индийската асоциация по управление на проекти и носител на наградите "1997 Distinguished Contribution Award" на Института за управление на проекти, САЩ и "Davidson Frame Award for Excellence" като признание за неговия принос за световното развитие на управлението на проекти. Той е на посещение у нас за втори път като лектор в организираните от Българската асоциация по управление на проекти (БАУП) VIP семинари от 14 до 16 юни.

Управлението на проекти е важна част от дейностите по усвояването на еврофондовете. То е необходим компонент и за успешното изпълнение на всички мащабни частни проекти в строителството, инженеринга и др. IT фирмите прилагат широко проектния подход при обслужването на клиентите си в цял свят. Проектният подход е част от стратегията за противодействие на намаляването на чуждестранните инвестиции у нас.

Българската Асоциация по управление на проекти (БАУП) отскоро е член на Съвета на браншовите организации към БТПП. Сътрудничеството между БТПП и БАУП цели популяризирането на професията управление на проекти в отделните браншове и създаване на качествено национално обучение за професионалисти в тази област, които да получават международно признати дипломи. Повече информация за БАУП се намира на адрес www.project.bg.