БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


В БТПП се състоя презентация на преференциите, които предостява на фирмите Свободна зона Пирот

Около 50 български фирми се ползват от преференциите , които предоставя Свободна зона Пирот. Те са от сферата на търговията, производството на козметика и битовата химия. Това каза Зоран Петрович, асистент на директора на зоната на презентация на улесненията, които предоставят община Пирот и логистичният център на свободната зоната, който се проведе в БТПП.

“Промишлен парк – Свободна зона Пирот” предлага изгодни възможности за строеж в зоната, освободени от всички видове данъци и такси, каза на презентацията Нешко Мадич, зам. – директор на зоната.

Освободени от мита са внесените в зоната стоки и услуги, както и за внесени материали, предназначени за производство на ишлеме и за последващ техен износ, обясни Мадич. Той допълни, че зоната предлага обединяване на услугите в производството, складирането и обмитяването в логистичен център.

Свободна зона Пирот е разположена на 170 дка. инфраструктурно осигурена площ.Тя се намира на 30 км. от граничния пункт Калотина и на 80 км. от София.Зоната разполага с производствени, магазинни и свободни площи за изграждане на обекти.Има развита система на телекомуникационна система от 150 телефонни линии.

На презентацията присъства посланикът на Сърбия и Черна гора у нас Чедомир Радойкович, областният управител на Софийска област Олимпи Кътев и областният управител на Пирот Драган Милосавявич.