БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


БТПП ще организира бизнес делегация до град Рамади, Ирак

На 29 март 2004 г. се проведе среща на зам. председателя на БТПП Георги Чернев с областния управител на град Рамади в Ирак шейх Махмуд Алдулейми и зам. председателя на Търговско-промишлената палата на Рамади Абдул Кассар.

На срещата присъстваха почетният консул на Хашемидско Кралство Йордания в България и председател на Асоциацията на българо-арабските икономически камари д-р Хасан Албармауи, председателят на Българо-иракския бизнес клуб Жасам Хубетер, председателите на Асоциацията на износители на облекло и текстил в България Роберт Александрийски, Националната браншова икономическа камара на търговците-дистрибутори на едро на лекарствените средства и медико-санитарни и билкови препарати, предсатвители на Българска предприемаческата камара.

Шейх Алдулейми информира присъстващите, че ще съдействат на български фирми, специализирани в областта на строителството, текстила и фармацията, при кандидатстването им за възстановителния процес в Ирак. Той каза, че за област Ал Анбар, където се намира град Рамади, е предвидена сума от 12 млрд. щ.д., от които в момента разполагат с 3 млрд. и са упълномощени да поканят фирми за извършване на: строителство на площадки за кацане на хеликоптери, строителство и възстановяване на болница и училища, оборудване на болници и снабдяване с лекарства, ушиване на униформи.

Двете страни в срещата се договориха да бъде създаден съвместен Българо-иракски бизнес съвет, който да подпомага двустранните икономически отношения.

В най-близко бъдеще БТПП ще организира българска бизнес делегация, която да посети област Рамади и да се запознае с възможностите за търговско сътрудничество там.

Back   HOME 29 март 2004 г.