БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Председателят на БТПП връчи почетна диплома
на директора на ICE Масимо Ди Джандоменико

На 21 януари председателят на БТПП Божидар Божинов връчи почетна диплома на директора на представителството в София на Италианския институт за външна търговия (ICE) Масимо Ди Джандоменико за неговата активна работа с Палатата и значителния му принос за разширяване на двустранните икономически връзки между България и Италия. Срещата беше по повод приключването на мандата и отпътуването на г-н Джандоменико от България. Той беше придружен от новия директор на Института Джованни Саки.

На срещата беше обсъдено предстоящото посещение на заместник-министъра на външната търговия на Италия в България и откриването на офис на италианските региони, които имат засилен интерес от задълбочаване на сътрудничеството с български партньори.

Договорена беше отделна среща с г-н Саки за уточвяване на съвместни дейности и инициативи. И двете страни изказаха своята увереност, че сътрудничеството ще се разширява и голям принос за това имат законите на италианското правителство 212 и 84, които са подходящ механизъм за организацията на обучение, обмен на информация и разширяване на сътрудничеството с отделните региони в Италия.

Back   HOME 22 януари 2004 г.