БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


В БТПП се проведе среща с представители на Ирландско-българската търговско-промишлена палата

През 2004 година БТПП ще подпише споразумение със смесената Ирландско-българската търговско-промишлена палата за активизиране на икономическото сътрудничество с Ирландия. Това стана ясно на срещата между зам.-председателя на Палатата Цветан Симеонов и предсеталея на Ирландско-българската търговско-промишлена палата Майкъл Дюркан, който посети България придружен от директора на ИБТПП Браян Махон.

На срещата, която се проведе на 15 октомври 2003 г., се обсъди съществуващия интерес от ирландска страна към разширяване на сътрудничеството с България, който е довел и до създаването на смесена палата. През месец декември тази година БТПП се ангажира с организирането на посещение на ирландска бизнесделегация у нас.

Първото посещение на представители на смесената палата е било през месец юли тази година в Бургас. В делегацията са участвали и бизнесмени, с интереси насочени към инвестиране в туризма у нас.

Други отрасли, в които искат да сътрудничат ирландските предпиемачи са винопроизводството, текстилната проимшленост, производството на порцелан и др.

Back   HOME 16 октомври 2003 г.