БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Откри се първото българско професионално изложение за облекло и текстил

Първото българско професионално изложение за облекло и текстил беше открито на 10 октомври 2003 г. в Интер Експо Център - София. То се организира от Асоциацията на износителите на облекло и текстил (АНИОТ) и е подкрепяно от Българската търговско-промишлена палата и Германския съвет за техническо сътрудничество (GTZ).

На откриването присъстваха председателят на АНИОТ Роберт Александрийски, зам.-председателят на БТПП Георги Чернев, търговският представител на Германия у нас Йенс Краус-Масе, официални лица от Бавария, представители от бюра на GTZ от съседни балкански държави и др.

Изложението ще продължи до 12 октомври и съпътстващата му програма ще включва конференция под надслов "България - текстилен център в Европа", презентации и лекции от международно- признати производители, консултанти и експерти. Кръгла маса на представителите на индустрията за облекло и текстил от Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония и Събрия и Черна Гора ще обсъди проблемите на сектора в регионален мащаб и ще отправи послание към Европейските организации и правителствата на страните-участници.

Големи европейски търговски вериги ще отправят съобщение до българските износители на облекло за социални стандарти, наложени от потребителите. Кодекс за поведение на българския производител ще бъде подложен за обсъждане и въвеждане.

Допълнителна информация за изложението ще откриете на www.textileexpobg.com.

Back   HOME 10 октомври 2003 г.