БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Делегация на Австрийско-българския бизнесклуб посети БТПП

Подпомагането на бизнеса и по-конкретно политиката за насърчаване на средното съсловие са приоритетни за българо-австрийските делови контакти. Това констатираха представителите на БТПП и Австрийско-българския бизнесклуб по време на среща с г-н Владимир Пенков, зам. председател на БТПП, която се порведе на 9 май 2003 г.

В делегацията, която посети България през периода 8-10 май 2003 г., участват представители на Банк Аустриа, Райфайзенбанк, консултанти и бизнесмени от строителния и софтуерния бранш.

Г-н Пенков запозна гостите с дейността на палатата и направи анализ на правната и икономическата ситуация в България. Той изтъкна, че страната има потенциал да бъде център на балканския пазар, а правният и инвестиционен климат, конституционната защита на правото на собственост и възможността чуждестранните инвеститори свободно да закупуват земя чрез своите български клонове често не са достатъчно добре известни. Сред основните проблеми бяха посочени високата безработица и затрудненият достъп на бизнеса до нисколихвено финансиране, но според г-н Пенков те представляват и потенциал за бъдещо развитие.

Австрийско-българският бизнесклуб бе основан по време на посещението на премиера Симеон Сакскобургготски във Виена през март 2002 г.

Back   HOME 10 май 2003 г.