БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Среща с генералният директор на турската митница

На 11 април 2003 г. зам.-председателят на БТПП и председател на БУЛПРО Георги Чернев, заедно със Соня Петкова - член на УС на браншовата камара на кожарската промишленост, се срещнаха в София с директора на Агенция "Митници" Асен Асенов и с генералния директор на турските митници Еркан Сака.

На срещата Георги Чернев подчерта много доброто взаимодействие на БТПП с Агенция "Митници", както и с търговския представител на Турция и с ТУРКПРО. Той изрази надежда, че стокообменът между България и Турция ще нарастне и вносът от Турция по занижени стойности ще бъде силно ограничен с взаимни усилия на българска и турска страна. Соня Петкова сподели, че е необходимо български фирми-вносители от Турция, при излизане от съседската ни страна, да получават редовни документи от турската митница, в т.ч. и когато става дума за внос на стойност под 3000 щ.д., за да могат да докажат реалната цена по вноса пред българските митници.

Очаква се до края на тази година да се проведе среща между БУЛПРО и ТУРКПРО в Одрин. На нея отново ще се анализира проблемът с внос на занижени стойности.

Back   HOME 11 април 2003 г.