Новоназначеният посланик на Иран посети БТПП

Има възможности за увеличаване стокообмена между двете страни в частния сектор

На 15.12.2009г. в сградата на Българската търговско – промишлена палата се проведе среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов и Н.Пр . Г. Реза Багери, посланик на Ислямска Република Иран в София. На срещата присъства още и г-н М. Махди Моради, трети секретар към посолството.

На срещата бе обсъдена възможността за увеличаване на стокообмена между двете страни и подобряване на търговско-икономическите отношения като цяло. Г-н Симеонов обсъди с г-н Багери увеличаването на обема на бизнес информация между двете страни с цел подобряване на търговията между тях.

Посланик Багери сподели за съществуването на голям потенциал за развитие на двустранна търговия, по-специално в частния сектор, който потенциал трябва да се активизира. Той информира, че предстои провеждането на Българо-Иранска смесена комисия през месец февруари 2010 г. в София.

Бе обсъдена възможността за провеждане на Българо-Ирански бизнес форум в БТПП с участието на фирми от двете страни по същото време с провеждането на смесената комисия.

В по-общ план, Иранското посолство в София активно работи по отварянето на директна самолетна връзка между София и Техеран.

 

Back   HOME

18 декември 2009 г.