Новият македонски посланик посети БТПП

Македония иска да внася в България висококачествени зеленчуци и грозде

На 24 ноември 2009г. в сградата на БТПП се проведе среща на г-н Георги Стоев, заместник председател на БТПП, с новия посланик на Република Македония в София, Н.Пр. г-н Александър Василевски.

По време на срещата бяха обсъдени двустранните отношения между България и Македония и въпроси от икономически характер. Г-н Стоев запозна Посланика с дейността на БТПП, а от своя страна г-н Василевски запозна събеседника си с приоритетите си в България. Македонският гост отбеляза, че се наблюдава намаление в търговията между двете страни, като в същото време има много допирни точки и възможни сфери на сътрудничество.

Съществуват възможности за развитие на търговията и износ и внос в сферите на селското стопанство, земеделието и производството и вноса от Македония на лук, домати, картофи, грозде, пипер, зеле и др. хранителни продукти с високо качество. От македонска страна има интерес към вносители на лук и хранителни стоки. Също така и от български инвестиции в логистичните и индустриални паркове, разположени в трите индустриални зони на Македония.

 

Back   HOME

25 ноември 2009 г.