Българска бизнес делегация на голямото строително изложение в Дубай

Цветан Симеонов се среща с председателите на ТПП в Дубай и Абу Даби

Бизнес делегация, водена от председателя на Българската търговско – промишлена палата Цветан Симеонов е на посещение в Дубай. В българската делегация участват фирми – членове на БТПП с интереси в инженеринговата дейност, архитектурата, строителството, производството на строителни материали, минната промишленост.

Целта на нашите компании е да се представят български продукти на перспективния арабски пазар, да се потърсят партньори за инвестиции в Балканския регион, да се договорят поръчки за строителство на обекти около Дубай и др. Най-новата статистика сочи, че общо в региона на Персийския залив в момента работят 3,400 проекта в сферата на гражданското строителство на обща стройност USD 1.35 трилиона.

Визитата на българската бизнес делегация в Дубай, организирана от Асоциацията на българо – арабските икономически камари, съвпада с голямото изложение THE BIG 5 за строителство, материали, технологии, машини, транспортни средства. THE BIG 5 е най-голямото изложение в областта на строителството в Близкия Изток, като през 2008 г. в него са участвали 58,000 посетители, вземащи инвестиционни решения.

В програмата на Цветан Симеонов са предвидени срещи с ключови лица, отговарящи за външната търговия на емирствата Дубай и Абу Даби. За понеделник, 23 ноември, е насрочена среща между г-н Симеонов и председателя на ТПП Дубай г-н Абдул Рахман Саиф Ал Гураир.

Във вторник председателят на БТПП ще отпътува от Дубай за Атина, където ще участва в двустранен българо – гръцки бизнес форум, съпътстващ официалното посещение на Президента на Република България в Гърция.

 

 

Back   HOME

23 ноември 2009 г.