Организира се българска бизнес делегация до Словакия

Делегацията ще бъде придружавана от Иво Маринов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма

Българските фирми имат възможност да се включат в бизнес делегация до Словакия, която ще посети страната в периода 19 – 21 ноември 2009 г. Организатори са Българската търговско – промишлена палата, Словашката агенция за инвестиции и търговия и Службата по търговско-икономическите въпроси към Посолството на Република България в Братислава.

Подобна инициатива ще помогне на повече български фирми да излязат на словашкия пазар, ще насърчи търговските взаимоотношения и ще съдейства за увеличаване на търговския обмен между двете страни. На словашкия пазар съществуват възможности за сътрудничество в сферите на хранително-вкусовата промишленост, енергетиката, електротехниката, битовата електроника, телекомуникациите, хидрогеологията, фармацевтиката. Потенциал имат отраслите металургия, транспорт и логистика, спортна екипировка, роботика, дизайн, инфраструктура и туризъм.

Програмата на бизнес делегацията е включено посещение на панаира Инхеба в Братислава, посещение на технологичен парк Братислава, бизнес форум с двустранни бизнес срещи. Българската делегация ще бъде придружавана от Иво Маринов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма на РБългария и Цветан Симеонов, председател на БТПП.

Българските компании, които имат интерес за участие в делегацията до Словакия, могат до 6 ноември да заплатят таксата за участие и да попълнят регистрационната форма. За повече информация и записване – Дирекция МС и МО в БТПП, тел. 02/8117497, факс 02/9873209, електронна поща intorg@bcci.bg. Списък на словашките фирми, които вече са потвърдили участието си в бизнес форума, можете да намерите тук.

 

Back   HOME

21 октомври 2009 г.