Избран е новият президент на Европалати

Приоритетите на Алесандро Барберис: борба с безработицата, защита на свободния пазар, споразумение за климата

Пленарна асамблея за избор на нов Президент на EUROCHAMBRES се проведе на 15 октомври. Президентът на Търговската камара на Торино Алесандро Барберис получи единодушното доверие на делегатите. Г-н Барберис ще поеме новия си пост на 1 януари 2010 г., наследявайки Пиер Симон, който от своя страна бе избран за Почетен президент на Асоциацията на европейските търговско – промишлени палати.

В речта си след избора новият Президент на EUROCHAMBRES изложи своите приоритети: „Европа се намира в една от най-сериозните икономически кризи в историята си. Следващите няколко месеца са критично важни: трябва да се дават незабавни отговори на политическия фронт, без да се забравят дългосрочните цели – като това да се намери отговор на нарастващата безработица, да се предпази единния пазар от протекционистични тенденции, да се осигури адекватна подкрепа за споразумението за климата в Копенхаген”.

“Дошло е времето да направим EUROCHAMBRES силен партньор на най-важните трибуни, където се дебатират европейски и международни икономически отношения. Аз поемам този ангажимент и вярвам, че мога значително да допринеса за лидерската роля на EUROCHAMBRES в това отношение”.

Алесандро Барберис е роден през 1937 г в Торино, Италия. От 2004 г. е президент на Търговската камара в Торино, от 2008 г. е вице-президент на Международната търговска камара. Преди това е бил управляващ директор и заместник председател на ФИАТ. В момента той е съветник в много италиански компании.

На Пленарната асамблея бяха също така избрани двама нови заместник президента и пет нови вицепрезидента. Новите заместник-президенти са Пиер Граменя от Люксембург и Рифат Хисарчикоглу от Турция. Заместник – президентите в Европалати имат двугодишен мандат. Новите вицепрезиденти на Европалати са Жан-Франсоа Бернардин (Франция), Франк Хорх (Германия), Андржей Арендарски (Полша), Мигел Валис И Маседа (Испания), Невил Рейнър (Великобритания). Вицепрезидентите имат едногодишен мандат (2010 г.)

 

Back   HOME

15 октомври 2009 г.