Бизнесът ще изведе Европа от икономическата криза

Членовете на Европалати настояха пред Европарламента за дружелюбен към бизнеса политически курс в Европа

Представители на търговските камари от 45 страни се срещнаха на 14 октомври с членове на Европейския парламент в Брюксел и отправиха силен сигнал да се гарантира поддържането на дружелюбен към бизнеса политически курс в Европа. „Разговорът с вас създаде високи очаквания. Помнете, наблюдаваме ви! Ще следим как вашите политически групи гласуват по темите, които ни интересуват” – заяви Пиер Симон, президент на EUROCHAMBRES.

400 представители на националните палати, сред тях и делегацията на БТПП, водена от председателя Цветан Симеонов, настояха за въвеждане на политики, които ще помогнат на бизнес общността да изведе Европа от икономическата криза и да я поведе към период на устойчив ръст и конкурентноспособност. На евродепутатите бяха зададени въпроси по ключови теми като вътрешен пазар, Европейски акт за иновации, Лисабонската стратегия след 2010 г., планове за намаляване на консумацията на енергия.

EUROCHAMBRES, Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати, е представител на над 19 млн. предприятия в Европа, 96% от които са МСП, обединени в мрежа от 2000 регионални и местни палати. Пиер Симон заяви: „Очакваме да получим ясен сигнал от Европейския парламент, че през следващия мандат той ще е делови!”

Отговорът на евродепутатите беше да представят визията и приоритетите на парламентарните си групи по посочените приоритети. Заключение от 90-минутната среща стана акцентът, че предстоящото преразглеждане на Европейския бюджет ще е пробен камък доколко политиците отговарят на връчените им „акредитивни писма” от бизнеса.

 

Back   HOME

15 октомври 2009 г.