Посолството на Южна Африка в България стартира амбициозен уеб сайт

Ценна информация за туризъм и търговия с Африка

На 29 септември в сградата на БТА се състоя официалното представяне на новия уеб сайт на посолството на Република Южна Африка в България. Стартирането на сайта http://www.saembassybulgaria.com/ съвпадна по време с връчването на акредитивите на посланик Шийла Камерър на Президента на България.

В изказването си при официалното представяне на сайта Н.пр. Шийла Камерър изтъкна, че новият уеб сайт е важен инструмент за популяризиране на Южна Африка в България. Двете държави преминаха през труден процес на демократизация в началото на 1990-те години, но напоследък придобиха ново значение, съответно РЮА като член на Г20, а България като страна членка на Европейския съюз.

Посланик Камерър изтъкна, че ще работи за увеличаване на търговията между Южна Африка и България. „Понастоящем търговията между двете страни далеч не отразява потенциала за търговия и инвестиции” – изтъкна тя. Особен интерес Република Южна Африка проявява към черноморските пристанища Варна и Бургас и развитията там, както и към проектите за строеж на пътища и в областта на енергетиката.

Двете страни имат потенциал също и за развитие на туристическите отношения. По линия на сравнителните предимства, България може да предложи древна история и планински ски курорти, а Южна Африка – сафари туризъм и африканска мистика. Разбира се, и двете страни се радват на прекрасна брегова ивица, подходяща за развитието на плажен туризъм.

По време на представянето бе засегната и организацията на Световното първенство по футбол в РЮА през 2010 г., като посолството обещава пълно съдействие на българските туристи, които биха желали да посетят страната за този най-голям футболен празник.

Секциите за търговия и специфичните условия за правене на бизнес в новия уеб сайт на РЮА бяха разработени в дискусия с представители на БТПП. Палатата приветства отличния проект и се надява междудържавните и в частност търговските взаимоотношения между нашите държави да се задълбочават, за което ще помогне и предвиденото за 15 октомври стартиране на българската версия на http://www.saembassybulgaria.com/ .

 

 

Back   HOME

30 септември 2009 г.