Посланичката на Южна Африка посети БТПП

Проявен интерес към българското винарство

На 16 септември 2009 г. в БТПП се състоя среща между посланичката на Република Южна Африка в България, Н.Пр. г-жа Шийла Камерър, и председателя на БТПП г-н Цветан Симеонов.

Цветан Симеонов запозна госта с икономическото положение в страната в контекста на единния европейски пазар. Двамата дискутираха възможностите за икономическо сътрудничество между България и Южна Африка.

Н.Пр. Шийла Камерър изтъкна сходствата, които могат да се открият между двете държави в процеса им на демократизация. В търговията и инвестициите трябва да се използват сравнителните предимства на всяка държава, подчерта посланичката. По-тясно сътрудничество между България и Южна Африка може да се търси например във винопроизводството, тъй като и двете държави са важни износителки на вино.

На 29 септември предстои официалното представяне на Интернет сайта на посолството на Република Южна Африка в България, на който ще има интерактивна секция за нуждите на бизнеса. Председателят на БТПП Цветан Симеонов и посланик Шийла Камерър обсъдиха насоките на бъдещата съвместна дейност, включваща и представяне на южноафриканския бизнес в България.

 

 

Back   HOME

17 септември 2009 г.