Председателят на БТПП, г-н Симеонов и Посланика на Индонезия г-н Инкириванг обсъдиха бъдещи съвместни дейности на среща в БТПП

На 13 Август 2009г. в сградата на БТПП се проведе среща на г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП, и г-н Иван Стоименов, главен секретар на БТПП с представители на Посолството на Република Индонезия – г-н Иммануел Роберт Инкириванг, Посланик на Република Индонезия в София, и г-н Джарот Путро, втори секретар.

По време на срещата се обсъдиха широк кръг от въпроси, сред които икономическата криза в световен мащаб и отражението върху икономиките на двете страни. Бяха разгледани възможностите за инвестиции в Индонезия в секторите строителство, голф и спа туризъм, както и търговията в сферата на хранително-вкусова промишленост, в това число с подправки, какао, кафе и чай. Индонезия е сред световните лидери в производство на кафе, а чая който страната предлага е с лечебни качества и е ефективно средство в борбата с редица болести. Освен това азиатската държава е и лидер в производството на медицински и хирургически гумени ръкавици, които се използват в редица европейски клиники и болници. Индонезийската страна е заинтересувана от български стоки, сред които българско кисело мляко, вино и др.

Специален акцент беше поставен върху възможността индонезийски занаятчийски представители, сред които СПА специалисти, масажисти, туристически водачи и специалисти от сферата на услугите, да провеждат обучения в тези специфични области в България. Страната ни има възможността да почерпи от опита на туристическата индустрия в Индонезия и чрез наемане на индонезийски специалисти и работници за СПА и здравни центрове, голф туризъм и строителство. За запознаване на българските компании с тези и други бизнес възможности БТПП съвместно с Посолството на Република Индонезия в София ще организира семинар на тема: „Как да правим бизнес с Индонезия” на 2 Септември 2009г. /сряда/ от 10.30 ч. в сградата на БТПП на ул. „Искър” 9.

Индонезийското посолство има удоволствието да покани заинтересувани от индонезийския пазар български фирми и бизнесмени да вземат участие в предстоящата среща Business Informal Gathering (BIG), която ще се проведе на 21 август 2009г. /петък/ от 14.30 до 16.30 ч. в Посолството на Република Индонезия в София на адрес ул. Йозеф Валдхард, 5 (Симеоновско шосе 53). Целта на мероприятието е да запознае българските фирми за предстоящото Пътуване за Бизнес и Туризъм до Индонезия, което ще се проведе в периода 26 Октомври – 6 Ноември 2009г., и включва посещение на Trade Expo Indonesia 2009 в Джакарта, както и визити в Сурабая, Маланг и Бали.

Уважаеми колеги, предоставяме на Вашето внимание регистрационните форми на български и английски езици, както и оферта за пътуването с подробна информация и контакти.

 

Back   HOME

14 август 2009 г.