Проведе се презентация на Canton Fair

БТПП съвместно с Посолството на Китай в София и China Foreign Trade Centre (CFTC) проведоха Презентация на Canton Fair, Китай.

Събитието се проведе на 24 юли 2009г. /петък/ в сградата на БТПП. В срещата взеха участие г-н Цветан Симеонов, Председател на БТПП, г-н Лу Йонгминг, Икономически и търговски съветник към Посолството на Китай в София и г-н Ванг Юнгвен, ръководител на китайската делегация и директор на CFTC , както и около 60 български фирми от различни браншове.

По време на презентацията бяха излъчени ф илм за Canton Fair, презентация на изложението и бяха разгледани възможностите за българския бизнес да вземе участие в най-големия и популярен панаир в Китай, който се провежда ежегодно през пролетта и есента в Гуанджоу. Техническите характеристики на изложението са впечатляващи – 1 100 000 км.м изложбена площ, 55 000 места, 22 000 китайски фирми, около 200000 чуждестранни представители и гости с които общия брой на посетителите нараства до 600 000.

Сред акцентите на презентацията беше и световната икономическа криза, като участниците дискутираха възможностите за бизнеса в Китай и България за справяне с предизвикателствата. Събития като панаира в Гуанджоу спомагат за откриване на нови бизнес партньори, разширяване на търговското влияние и увеличаване на стокообмена между двете страни.

След презентацията беше п одписано и споразумение между БТПП и China Foreign Trade Centre.

 

 

Back   HOME

27 юли 2009 г.