Среща с министър съветник към посолството на Монголия

На 1 декември 2008 год. Цветан Симеонов, зам.председател на БТПП се срещна с министър съветник към посолството на Монголия – г-н Лувсаниамтс Удвал. Той информира, че като резултат на скорошното посещение на президента на Монголия у нас са подписани двустранни споразумения за сътрудничество в областта на туризма, за подпомагане на МСП и е решен въпросът за дълга на Монголия към България. Част от сумата е опростена, а друга ще бъде прехвърлена във фонд за обучение на монголски кадри в областта на селското стопанство в България.

Предвижда се през април – май 2009 год. да се проведе следващата сесия на смесената междуправителствена комисия за икономическо, търговско и научно техническо сътрудничество, както и посещение на български бизнесмени в Монголия. Според г-н Симеонов, БТПП може да организира това посещение в зависимост от двустранните икономически интереси следващата година.

Г-н Удвал сподели, че монголски фирми желаят да установят контакти с български партньори, с цел подготовка и осъществяване на производства в Монголия на млечни изделия – кисело мляко, кашкавал, по българска технология и съоръжения.

 

 

Back   HOME

2 декември 2008 г.